Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14365/253
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorOflaç, Bengü Sevil-
dc.contributor.authorLekesiztürk, Derya-
dc.date.accessioned2023-06-16T12:28:22Z-
dc.date.available2023-06-16T12:28:22Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=tqUiYt63sTQLTpozMJ92QqPFMmWj96sO-zwNRCTNW1iPCxUxfYem6SMT140lVCiZ-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14365/253-
dc.description.abstractBu çalışma, ambalaj endüstrisindeki yeşil tedarik zinciri uygulamalarını analiz eder. Bu çalışmanın temel amacı, ambalaj sektöründeki ortakların çevre algılarını tanımlamak, uygulamaları detaylandırmak ve firmaların çevre algılarının tedarik zinciri kararlarını nasıl etkilediğini araştırmaktır. Konuyla ilgili veri toplamak için yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi kullanılmış ve görüşmeler için ambalaj tedarik zinciri şirketlerinden on bir katılımcı seçilmiştir. Ambalaj üreticilerinden beş katılımcı, tedarikçilerden iki katılımcı, müşterilerden iki katılımcı, hem müşterilerden hem de tedarikçilerden bir katılımcı ve bir geri dönüşüm firmasından bir katılımcı seçilmiştir. Veri toplama ve analizi için gömülü teori bakış açısı benimsenmiştir. Analiz sonucunda dokuz ana kategori ve yirmi dört alt kategori ortaya çıkmıştır. Çevre bilinci, sürdürülebilir ambalajda küresel farklılıklar, sürdürülebilir ambalajdaki sorunlar, sürdürülebilir ambalajdaki yenilikler, atık yönetimi, birlikte oluşturma, tedarikçi seçimi, çevre sertifikaları ve yasal konular olmak üzere dokuz ana kategori tanımlanmıştır.en_US
dc.description.abstractThe thesis analyzes the green supply chain applications in the packaging industry. The main purpose of this study is to define the environmental perceptions of the partners in the packaging industry, to detail the practices, and to investigate how the environmental perception of the companies affects the supply chain decisions. A semi-structured interview method was used to collect data on the subject, and eleven participants from the packaging supply chain companies were selected for interviews. Five participants were selected from packaging manufacturers, two participants from suppliers, two participants from customers, a participant from both customers and suppliers, and a participant from a recycling company. In order to analyze the interviews and collect data, a grounded theory perspective was adopted. As a result of the analysis, nine main and twenty-four subcategories emerged. The identified nine main categories are environmental awareness, global differences in sustainable packaging, problems in sustainable packaging, innovations in sustainable packaging, waste management, co-creation, supplier selection, environmental certifications, and legal issues.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherİzmir Ekonomi Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleInvestigating green supply chain practices in the packaging industryen_US
dc.title.alternativeAmbalaj sektöründe yeşil tedarik zinciri uygulamalarının incelenmesien_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.departmentİEÜ, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage100en_US
dc.institutionauthorLekesiztürk, Derya-
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid694979en_US
item.openairetypeMaster Thesis-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
Appears in Collections:Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
02530.pdf1.38 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

178
checked on Nov 25, 2024

Download(s)

88
checked on Nov 25, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.