Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14365/258
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorDemir, Muhittin Hakan-
dc.contributor.authorDrame, Cherıf Younouss-
dc.date.accessioned2023-06-16T12:28:24Z-
dc.date.available2023-06-16T12:28:24Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=sELqxhTlFGAjsbjOuuiyCCCsjGG1GdfzBFzu2lS1ldYIXASNqoTfMXaBVgSuOK3z-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14365/258-
dc.description.abstractSon iki yılda COVID-19 dünyaya yayıldı ve işletmeler, endüstriler küçük ve orta ölçekli işletmeler için zorluklar yarattı. COVID-19 salgını dünyanın tüm bölgelerini etkiledi. Bu nedenle gıda tedarik zincirleri bu evrensel kriz döneminde çeşitli zorluklarla karşılaştı. Gıda tedarik zincirleri, bir ürünün detaylandırılmasında yer alan süreçlerin toplamı olarak tanımlanır (gıdalarımız, sofralarımızda sonra erer).COVID 19, gıdaya erişimi kesintiye uğrattı ve gıda güvenliğini etkiledi ve kişisel ve halk sağlığı için ciddi sonuçlar doğurdu (Niles ve diğerleri, 2020). Sonuç olarak bu salgın, şirketlerin, esneklik adı verilen önğörülemeyen herhangi bir durum veya olayla başa çıkma becerisine meydan okudu. Gıda kıtlığının bir sonucu olarak yaşanan panik, gıdaların depolanmasına ve daha birçok zorluğa yol açtı. Bu tezin amacı, COVID 19'un gıda tedarik zincirleri üzerindeki etkisini farklı yöntemler kullanarak belirlemektir.en_US
dc.description.abstractOver the last two years, COVID-19 has spread around the world, creating challenges for businesses, industries, small and medium-sized businesses. The COVID-19 pandemic has affected all areas of the world. That's why food supply chains faced several difficulties during this universal crisis period. Food supply chains are defined as a sum of the processes involved in the elaboration of a product (food ending in our tables). COVID-19 disrupted access to food and affected food security, with serious consequences for personal and public health (Niles et al., 2020). As a result, this pandemic has challenged companies' ability to cope with any unforeseen situation or event called resilience. The panic as a result of food shortage led to food storage and many more difficulties. The purpose of this thesis is to determine the impact of COVID-19 on food supply chains by using different methods.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherİzmir Ekonomi Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.subjectCOVID 19en_US
dc.subjectCOVID 19en_US
dc.subjectGıda güvencesien_US
dc.subjectFood securityen_US
dc.subjectGıda işletmelerien_US
dc.subjectFood companiesen_US
dc.subjectGıda teminien_US
dc.subjectFood supplyen_US
dc.subjectGıda tüketimien_US
dc.subjectFood consumptionen_US
dc.titleCovid-19 impact on food supply chainsen_US
dc.title.alternativeCovıd-19'un gıda tedarik zincirine etkisien_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.departmentİEÜ, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage72en_US
dc.institutionauthorDrame, Cherıf Younouss-
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid749757en_US
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeMaster Thesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
item.cerifentitytypePublications-
Appears in Collections:Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
258.pdf864.5 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

176
checked on Nov 18, 2024

Download(s)

138
checked on Nov 18, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.