Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14365/5104
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorKılıç, Di̇dem Kan-
dc.contributor.authorUrsavaş, Sevgi̇nur-
dc.date.accessioned2023-12-26T07:30:55Z-
dc.date.available2023-12-26T07:30:55Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=S2eMu1TIwY_v4mYv58xAr2DKNGcoVidSG9vsUlnH5induNQbPw8Eu9zEU9E9eZK6-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14365/5104-
dc.description.abstractTüketicinin zihninde marka algısı oluşturmak, markayı diğerlerinden ayırt edilebilir kılar. Tüketici ile marka arasında kurulan deneyimin artması, marka algısı yaratarak karar vermeyi etkiler. Tüketici deneyimi, duyusal faktörlerin birbirleriyle etkileşiminden yararlanır ve tüketicinin ürün veya marka değerlendirmesi açısından davranışını ve kararını etkiler. Oluşan duyusal algı biçimi, mekana ve marka içi faaliyetlere aracılık eder. Çalışmanın önerisi, uzayın üç boyutlu olmamasıdır. Çok boyutludur. Çok boyutlu olduğu için beş duyu kullanılarak mekanın çok duyulu olma sürecinde ne kadar etkili olduğu araştırılmıştır. Bu tez, hedeflenen mağaza atmosferinde beş duyunun kullanımına odaklanmaktadır. Bu araştırmanın örnek çalışması olarak Well Store şirketi seçilmiştir. Tez, marka oluşumu ve tez yazma sürecinin paralel gittiği bir dönemde ortaya çıkmıştır. Well Store , profesyonel hayatta kurulmuş bir markanın tezidir. Markalaşma süreci, marka kimliği, marka değeri ve mekanla ilişkisi üzerine yapılan araştırmalar sonucunda Well Store markası ortaya çıkmıştır. Well Store'un marka kimliğinde hem kullanıcılar hem de marka perspektifinden uygulama yapmayı hedefler ve marka kimliği anlayışını ilerletir. Marka kimliği, görsel kimlik, marka uyaranları ve mekan tasarımı gibi unsurların markalaşma sürecine etkileri ve mesleki yaşamda uygulanabilirlikleri araştırılmıştır. Bu sayede kurgulanan mekan ile hedeflenen mağaza atmosferi arasında bir ilişki kurulması amaçlanmaktadır.en_US
dc.description.abstractCreating a brand perception in the consumer's mind makes the brand distinguishable from others. The increase in the experience established between the consumer and the brand affects the decisionmaking by creating a perception of the brand. The form of sensory perception that occurs mediates space and intra-brand activities. The suggestion of the study is that space is not three-dimensional. It is multidimensional. Since it is multidimensional, it was investigated how effective the space is in the process of being multi-sensory by using five senses. This thesis focuses on the use of the five senses in the targeted store atmosphere. The Well Store company was selected as the sample study of this research. The thesis emerged at a time when brand formation and the thesis writing process were going in parallel. Well Store is the thesis of a brand established in professional life. As a result of the research conducted on the branding process, brand identity, brand value and its relationship with space, the Well Store brand has emerged. It aims to implement Well Store's brand identity from both the users and the brand perspective and advances the understanding of brand identity. The effects of elements such as brand identity, visual identity, brand stimuli and space design on the branding process and their applicability in professional life have been investigated. In this way, it is aimed to establish a relationship between the designed space and the targeted store atmosphere.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherİzmir Ekonomi Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİç Mimari ve Dekorasyonen_US
dc.subjectInterior Design and Decorationen_US
dc.titleMulti-sensory store design and consumer behaviour relationship: The case study of Well Store in İzmiren_US
dc.title.alternativeÇok duyusal mağaza tasarımı ve tüketici davranışı ilişkisi: İzmir Well Store örneğien_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.departmentİEÜ, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Tasarım Çalışmaları Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage102en_US
dc.institutionauthorUrsavaş, Sevgi̇nur-
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid836555en_US
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeMaster Thesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
item.cerifentitytypePublications-
Appears in Collections:Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
5104.pdf4.1 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

252
checked on Nov 18, 2024

Download(s)

150
checked on Nov 18, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.