1988 yılında İstanbul Üniversitesinde göreve başlamış, 1990 yılında Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektronik Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. Mart 1992’de ABD’de University of Pittsburgh’da işaret işleme konusunda doktora çalışmalarına başlamıştır. Doktora tez araştırması olarak, “Gabor Açılımları ile Zaman-Frekans Analizi” üzerinde çalışmış ve Nisan 1996’da doktora eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmüştür. Aralık 1996’da, İ.Ü. Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektronik Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Nisan 1997’de Elektronik Anabilim Dalı Başkanlığı ve Şubat 1999’da Bölüm Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Kasım 2000’de Telekomünikasyon Anabilim Dalı, İşaret İşleme Bilim Dalında Doçent ünvanı almış, 2 Mayıs 2001'de Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Telekomünikasyon Anabilim Dalına Doçent, 31 Ekim 2006’da ise Profesör kadrosuna atanmıştır.
20 Mart 2017’de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde Profesör kadrosuna atanmıştır. Mayıs 2017-Ekim 2018 tarihleri arasında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. 31 Ocak 2020 tarihine kadar bu kurumda Bölüm Başkanı, BAP Koordinatörü ve Biyomedikal Test, Kalibrasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü olarak eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarına devam etmiş, 1 Şubat 2020 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atanmıştır. Prof.Dr. Aydın Akan, durağan olmayan işaretler için zaman frekans analizi ve zaman frekans analiz yöntemlerinin, haberleşme ve biyomedikal mühendisliği alanındaki problemlere uygulanması konularında akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
2004 yılında TÜBİTAK tarafından verilen burs ile University of Pittsburgh’da ziyaretçi araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalışmalar yapmıştır. Şubat 2006’da İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Biyomedikal ve Klinik Mühendisliği Birimi kurucusu ve Koordinatörü olarak görevlendirilmiş olup 2017 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür.
Dr. Aydın AKAN, TÜBİTAK ve Üniversite Bilimsel Araştırma Projeleri Birimleri tarafından desteklenen çok sayıda projede yürütücü ve araştırmacı olarak çalışmıştır. Araştırmaları üzerine yazmış olduğu kitap, makale, kitap bölümü ve bildirileri yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmıştır. Çok sayıda bilimsel derginin hakem kurulunda ve bilimsel konferansın, danışma, yürütme, düzenleme, teknik program ve hakem kurullarında görev almaktadır.
Dr. Aydın AKAN Institute of Electrical and Electronics Engineering (IEEE) Signal Processing (SP) ve Engineering in Medicine and Biology (EMB) kolu kıdemli üyesi, European Signal Processing Association (EURASIP), Biyomedikal Sinyal ve Görüntü Analizi Teknik Alan Komitesi üyesidir. Elsevier, Digital Signal Processing dergisi Editör Kurulunda görev yapmaktadır.
*************************************************************************************************************************************
Aydin Akan was born on January 1967, in Bursa, Turkey. He received the B.Sc. degree in Electronics Engineering from the University of Uludag, Bursa, in 1988, the M.Sc. degree in Electronics and Telecommunications Program from the Technical University of Istanbul, Turkey in 1991, and the Ph.D. degree in Electrical Engineering from the University of Pittsburgh, Pittsburgh, PA, USA, in 1996.
He has been with the Department of Electrical and Electronics Engineering, Istanbul University between 1996 and 2017, where he was granted Associate Professor position in 2001, and Professor position in 2006 . He was appointed as Professor and Chair of the Department of Biomedical Engineering between March 2017 and January 2020, where he served as the Dean of School of Engineering and Architecture, BAP Coordinator, Director of Biomedical Test and Calibration R&D Center at Izmir Katip Celebi University, Izmir, Turkey. Currently he holds a Professor position at the Department of Electrical and Electronics Engineering, Izmir University of Economics where he serves as the Department Chair.
His current research interests include nonstationary signal processing, time-frequency signal analysis, and machine learning methods and their applications to wireless communications and biomedical engineering problems.
He is a senior member of the IEEE Signal Processing (SP) and Engineering in Medicine and Biology (EMB) Societies, and member of European Signal Processing Association (EURASIP), Biomedical Image and Signal Analytics (BISA) Technical Area Committee. He serves as an Associate Editor of the Elsevier Digital Signal Processing Journal.
Results 1-20 of 23 (Search time: 0.012 seconds).
Claim Researcher Page
Check the encrypted string of this email, put the correct string in the box below and click "Go" to validate the email and claim this profile.
Emails: a k a n * * * * * * @ * * * * * * u . t r