Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14365/210
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSoysal, Dilek-
dc.contributor.authorÇelik, Can-
dc.date.accessioned2023-06-16T12:28:08Z-
dc.date.available2023-06-16T12:28:08Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=wf-FPgY-5qjHEzEoOgvMsxKhJFeivt9tVGTpAriIILNP8oJ8F4ZLpYVUowAWZg9k-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14365/210-
dc.description.abstractİnşaat sektörü, iş kazalarının ve iş kazaları sonucu ölümlerin en çok yaşandığı sektörlerin başında gelmektedir. Bu nedenle, inşaat sektöründe yapılacak iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ciddi önem arz etmektedir. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının en önemli aşamalarından biri risk değerlendirmesidir. Bu çalışmada, bir gıda üretim tesisi inşaatında, 5x5 L tipi risk değerlendirme karar matrisi yöntemi ile, risk değerlendirmesi yapılmıştır. Yüksekten düşme, düşen cisimler ile yaralanma ve elektrik çarpması gibi risklerin çok yüksek risk seviyesinde olduğu saptanmıştır. Risk puanlarının düşürülmesi için alınacak önlemler sıralanmıştır.en_US
dc.description.abstractThe construction sector is one of the leading sectors where occupational accidents and deaths occur the most. Therefore, occupational health and safety in the construction sectors are crucial. One of the significant applications of occupational health and safety is the risk assessment. In the method of this study, a risk assessment was made using a 5x5 L type risk assessment decision matrix in the construction of a food production facility. It was established that falling from height, injuries by falling objects and electric shocks are at a very high risk score level. As a result, the measures to be taken in order to reduce these risks and thus lower the risk scores are listed.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherİzmir Ekonomi Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİş sağlığı ve güvenliğien_US
dc.subjectrisk değerlendirmesien_US
dc.subjectrisk analizien_US
dc.subjectinşaat sektörüen_US
dc.subjectOccupational health and safetyen_US
dc.subjectrisk assessmenten_US
dc.subjectrisk analysisen_US
dc.subjectconstruction sectoren_US
dc.subjectİnşaat Mühendisliğien_US
dc.subjectCivil Engineeringen_US
dc.subjectGıda üretimien_US
dc.subjectFood productionen_US
dc.subjectRisk değerlendirmesien_US
dc.subjectRisk assesmenten_US
dc.subjectRisk faktörlerien_US
dc.subjectRisk factorsen_US
dc.subjectİnşaaten_US
dc.subjectConstructionen_US
dc.subjectİnşaat işçilerien_US
dc.subjectConstruction workersen_US
dc.subjectİnşaat sektörüen_US
dc.subjectConstruction sectoren_US
dc.subjectİş güvenliğien_US
dc.subjectWork safetyen_US
dc.subjectİş sağlığıen_US
dc.subjectOccupational healthen_US
dc.titleBir gıda üretim tesisi inşaatında risk değerlendirmesi uygulamasıen_US
dc.title.alternativeRisk assesment implemantation for A food production planten_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.departmentİEÜ, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage92en_US
dc.institutionauthorÇelik, Can-
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid652956en_US
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeMaster Thesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.cerifentitytypePublications-
Appears in Collections:Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Tez Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
210.pdf1.97 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

246
checked on Nov 18, 2024

Download(s)

102
checked on Nov 18, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.