Skip navigation
GCRIS
  • Home
  • Research Outputs
  • Researchers
  • Organizations
  • Projects
  • Reports
  • Awards
  • Equipments
  • Explore by
    • Research Outputs
    • Researchers
    • Organizations
    • Projects
  • Sign on to:
    • My GCRIS Repository
    • Receive email
      updates
    • Edit Account details
Network Lab Bibliometrics Email Alert

  • Profile
  • Indicators
  • Other

Profile

Picture
Betul_Ozturk.png picture
Full Name
Öztürk, Betül
Variants
Oeztuerk, B
Ozturk, B.
Ozturk, Betuel
Öztürk, B
Ozturk, Betul
Öztürk, B.
Betül, Öztürk
 
Main Affiliation
12.02. Gastronomy and Culinary Arts
 
Email
betul.ozturk@ieu.edu.tr
 
Link to YOK Profile
YÖK Profile
ORCID
0000-0003-0838-9025
Link to Google Profile
Google Scholar
Scopus Author ID
7006498412
Researcher ID
K-2070-2017
 
Biography
Dr. Öğretim Üyesi. Betül Öztürk Lisans derecesini 1998 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden aldı. Yüksek lisansını 2003, doktorasını 2010 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. 2000 yılından itibaren araştırma görevlisi olarak çalıştığı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki görevinden 2010 yılında ayrıldı. 2010 yılında Almanya Karlsruhe’de bulunan JRC Institute for Transuranium Elements’de doktora sonrası araştırma programına katıldı. 2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünde tam-zamanlı Dr. Öğretim Üyesiolarak göreve başladı. Vekâleten 2014 yılında Bölüm Başkanlığı ve 2015 -2022 yılları arasında Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokul Müdürü olarak görevlerini yapmıştır.
Analitik Kimya anabilim dalında Kemometri üzerine araştırmaları bulunan Dr. Öğretim Üyesi. Betül Öztürk, gıda kimyasında yer alan çalışmalarına gastronomi üzerine de olan araştırmalarını da ekleyerek devam etmektedir. Gıda tasarımı, duyusal özellikler ve ölçümleri , mutfak kültürü üzerine projeler geliştirerek bilimsel araştırmaların genişletmektedir.
******************************************************************************************************************************************
Dr. Öztürk received her Bachelor of Chemistry degree from Aegean University Faculty of Science. Then she recevied her Msc and PhD degrees from Izmir Institute of Techonology, Institute of Engineering and Science with her studies on analytical chemistry. After working as research assitant in İzmr Institute of Techonlogy between 2000-2010, she went to Germany Karlsruhe JRC Institute for Tranuranium Elements as a post doctorate researcher. In 2012, she started as part-time lecturer in Izmir University of Economic Faculty of Engineering. In 2014 she started as a full time faculty member in Applied Management School Dept. Of Culinary Arts and Management.she was assigned as head of department at 2014 and director of Applied management School between 2015-2022 .
Dr Öztürk who has researches in the area of analytical chemistry and chemometrics, keeps her research in food chemistry including gastronomy. Dr. Öztürk improved her studies on food design, sensory properties and sensory measurements, cuisine culture
Country
Turkey
Status
Current Staff
Loading... 5 0 20 0 false
Loading... 6 0 20 0 false

Publications
  • Articles
  • Books & Book Chapters

Author

  • 2 Öztürk, Betül
  • 1 Ertamay, Selin Isevcan
  • 1 Ozturk, Betul
  • 1 Pelin Eroğlu
  • 1 Özgönül, Sedef
  • 1 Öztürk, B.

Subject

  • 2 Gastronomy
  • 1 Back label of wine
  • 1 Bottle
  • 1 Chefs
  • 1 Choice
  • 1 Consumer's wine preferences
  • 1 Consumption
  • 1 Creative chef
  • 1 Creative culinary process
  • 1 Creative culinary product
  • . next >

Date issued

  • 4 2020 - 2025

Type

  • 4 Article
  • 1 Article; Early Access

Fulltext

  • 2 No Fulltext
  • 2 With Fulltext


Results 1-4 of 4 (Search time: 0.002 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
12024Art of Food: Systematic Literature Review of Culinary CreativityÖztürk, B. 
22022Environmental Factors That Influence Culinary Creativity From the Perspectives of Turkish Cuisine ProfessionalsÖzgönül, Sedef ; Ozturk, Betul 
32023A Study on the Concept of Gastrodiplomacy: the Case of Turkish Breakfast DayÖztürk, Betül ; Pelin Eroğlu
42024Understanding the Influence of Wine Labeling Attributes on Consumer's Buying Decision: a Study in TurkeyÖztürk, Betül ; Ertamay, Selin Isevcan

 

Claim Researcher Page

Check the encrypted string of this email, put the correct string in the box below and click "Go" to validate the email and claim this profile.

Emails: b e t u * * * * * * * * @ * * * * * * u . t r

Go


Login via ORCID to claim this profile:


Contact via feedback form

If you want contact administrator site clicking the follow button 

Explore by

  • Publications
  • Researchers
  • Patents
  • Organizations
  • Projects
  • Journals


  • Events
  • Equipments
  • Awards
  • Reports
  • Language
  • Rights
  • Category

About

  • Contact
  • GCRIS
  • Research Ecosystems
  • Feedback
Feedback
Powered by Research Ecosystems
Login to GCRIS Dashboard